AutoCentrum.pl
Ulubione stacje paliw
Ustawienia konta
Wyloguj
Gorące tematy
Sprawdź VIN przed zakupem!
Ile
Lista ocen
(502) - Ergonomia
Na liście zabraknie
864
opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
filtry
Wybierz
wyniki
~Grzyws
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
Nie mam za dużo przycisków ponieważ posiadam wersje ,,bieda,, to mimo wszystko uważam że wszystko jest przemyślanie zaprojektowane. Na desce rozdzielczej jest bardzo dużo mniejszych i większych zagłębień czy schowków. Łatwo uzyskać porządek w kabinie. Podoba mi się że światła gaszą się razem z wyłączeniem zapłonu, nie zapomnimy o zgaszeniu świateł.
14 lat temu
~GKrk
Hatchback 1.4 i 16V 95KM 70kW
Jak dla mnie bomba - nie szukam dziury w całym, nie mam problemu z przyciskami otwierania szyb na konsoli czy regulacją lusterek między siedzeniami. NIe wiem co złeg widzą w tym zblazowani pismacy motoperiodyków. Kwestia przyzwyczajenia i jest OK. Siedzenia bardzo dobre, regulacja lędźwiowa nawet 1000 km w siodle nie męczy pleców. Brawo.
20 lat temu
~Bartosz Z. (Warszawa) e-mail: barteqz@msn.com
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
Spoko plastiki i wykonanie a pyzatym wszystko jest pod ręką. Zdecydowanie za mały schowek przed siedzeniem pasażera. I przydałby się jeszcze jeden schowek zamykany. Wszyscy mają do fiata pretensje o wysoko umieszczone radio, ale według mnie to wielki plus, jeżeli chodzi o bezpieczeństwo po prostu można zmieniać ustawienia radia bez odrywania oczy od drogi.
22 lat temu
~elfisher
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
Duży schowek, zaskakująco duży bagażnik i miejsca na tylnej kanapie nie brakowało (wersja 5-drzwiowa). Kierowca dużo miejsca nie ma, samochód zdecydowanie nie nadaje się na dłuższe wyjazdy. Niemożliwym jest ustawienie fotela w takiej pozycji, żeby nogi nie bolały od manewrowaniu pedałami. Brakuje też podłokietnika.
6 lat temu
~Michał
Hatchback 1.8 i 16V 130KM 96kW
Punto to przemyślany samochód, z punktu widzenia kierowcy wszystko jest na swoim miejscu. Regulowane, kubełkowe fotele dają się ustawiać we wszystkich płaszczyznach. Brak regulacji kierownicy w poziomie, ale to 2000 rok i pojazd budżetowy. Ergonomia idealna (miałem fabryczne radio z navi, zmieniarka pod ręką na dole deski).
15 lat temu
~MnS
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
Wszystkie przełączniki, przyciski itp w zasięgu łapek kierowcy, logicznie rozmieszczone. Minus za obrotowy włącznik świateł sięgający aż do samego brzegu dźwigni kierunkowskazów - chwila nieuwagi i przy obsłudze migaczy wyłączamy sobie światła :). Pedały ciut za blisko siebie. Kiepskie możliwości regulacji fotela i kierownicy.
16 lat temu
~Micha$
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
wszysko pod ręka radio umieszczone wysoko lepiej się obsługuje, przyciski elektr.otwierania szyb na panelu srodkowym to fajny pomysł z tyłu brakowało mi duzych schowków w dzrzwiach,kanapa twarda ale dzieci i tak siedzą w fotelikach przednie fotele troche lepiej ale mercedes to nie jest.
13 lat temu
~Gluś
Hatchback 1.2 i 16V 80KM 59kW
Na codzień ogólnie w porządku, jednak wymiana żarówki tylnego światła to jakaś parodia- za każdym razem mam pokrwawione ręce. Osłonki przeciwsłoneczne także idiotyczne- dają się ustawiać tylko w skrajnych pozycjach. Komputer pokładowy z niewiadomych powodów podaje spalanie \"km z litra\".
16 lat temu
~Sailor
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
Mam wersję GO, co oznacza, że fotele i cały środek jest od sportowej wersji HGT. Polecam odmiany wyposażenia Sound, i Go, bo to zupełnie inna jakość. Bardzo dobre trzymanie boczne, regulowana wysokość fotela i kierownicy. W praktyce oznacza to że nawet wysoki kierowca ma miejsca tyle co w kompakcie.
19 lat temu
Zobacz więcej
usterek
~needlemt@wp.pl
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
Wszystko na swoim miejscu, do podnsńika szyb na centralnej konsoli mozna się przywyczaić (przydałaby się regulacja kierownicy, w wwrsji active nie ma tego bajeru!!!). Fotele nie są za wygodne, pomimo tego że sa twarde to brak regulacji odcinka lędźwiowego, na dłuższych trasach trochę męczące.
20 lat temu
Poprzednia