Lista ocen Honda Civic V Hatchback 1.3 16V 75KM 55kW 1991-1995 (225)

4,3
~Rejdyn
Hatchback 1.3 16V 75KM 55kW
Auto bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło. Nigdy nie jeździłem samochodem, który tak przyjemnie się prowadzi i daje tyle frajdy, mimo tego, że nie jest drogi. Śmieszą mnie opinie, że Honda pije olej w zastraszających ilościach, większość czasu stoi u mechanika i strasznie rdzewieje. Jest wiele samochodów, które rdza lubi o wiele bardziej niż Civica. No i przez 2 lata użytkowania nie miałem żadnej poważnej usterki.
Dodane 11 lat temu
4,8
~Tomatlover
Hatchback 1.3 16V 75KM 55kW
Posiadam silnik 1.3 z odblokowaną drugą przepustnicą co prawdopodobnie daje 90KM. Auto rzeczywiście żywszę. Fajnie się zbiera powyżej 4 tysięcy obrotów. (Silnik)
Dodane 11 lat temu
~Michał
Hatchback 1.3 16V 75KM 55kW
Moj pierwszy samochod i nie wiem czy lepiej moglem trafic. Finansowo mnie nie zrujnowal, do dzisiaj wyglada fajnie (czarny kolor jedyny sluszny!). Wnetrze nudne raczej i malo ciekawe (niemieckie fury sa o klase wyzej w tej kwestii), ale co stanowi o sile tego samochodu to niezawodnosc, dobre zawieszenie i kultowosc tego samochodu.
Dodane 12 lat temu
4,4
~psemeq
Hatchback 1.3 16V 75KM 55kW
pomimo nieprawdziwych opinii nt. Hondy, jest to auto idealne dla każdego. tak początkującego jak i zaawansowanego kierowcy który chce poszaleć na torze. auto sprawia wiele radości, mocniejsze silniki dają wiele frajdy. jedyne przeciwwskazanie to by nie kupować chińskich badziewnych części a auto będzie służyć długie lata.
Dodane 13 lat temu
~Radziu
Hatchback 1.3 16V 75KM 55kW
Od 1 wejrzenia zakochalem sie w tym aucie. Pomimo jego wieku nadal prezentuje sie znakomicie. Moj egzemplarz byl bardzo zle traktowany przez poprzedniego wlasciciela a i tak ani razu mnie nie zawiodl. Gdyby nie ta rdza jezdzilbym nim jeszcze przez dluuugi czas
Dodane 13 lat temu
~Gaco
Hatchback 1.3 16V 75KM 55kW
Autko jest bardzo popularne, więc części nie kosztują majątku. Jego cena zależy od wyposażenia i silnika, dzięki czemu możemy wybrać dogodną dla siebie konfigurację. Bardzo dobre serducho i zawieszenie w połączeniu ze małym sportowym nadwoziem zdecydowanie przyniosą nam dużo frajdy z jazdy.
Dodane 15 lat temu
4,7
~Krzysztof B
Hatchback 1.3 16V 75KM 55kW
doskonale krutka pisząc.Dobry stan auta nie pali oleju przebieg niby 245000km ale niedawno oglądałem taką samą sztuke tylko co maiała przebieg 170000 to moja wyglądała jakby miała 3 razy tyle,zawieszenie wytrzymałe tylko raz na rok trzeba wymieniać duze tuleje z tyłu mały minus,częsi nie są drogie jak na japońca ale w porównaniu do golfa jest drożej,samochód ładnie sie prezentuje mimo swego wieku a ma 17 lat, nie poleca aut powypadkowych...
Dodane 15 lat temu
~drmaghabzdzisiu@amorki.pl
Hatchback 1.3 16V 75KM 55kW
ogulnie przed ta rdze to autko nie wyglada za fajnie ale za to leje paliwo i jezdze stara honda z 1994 a to nad morze a to w gory poprostu dzien w dzien wsiadam i dojezdzam do celu:)
~kopatshu
Hatchback 1.3 16V 75KM 55kW
Pomimo swoich 75KM D13B2 daje sporo przyjemności z jazdy. Silnik ten jest dość stary konstrukcyjnie (bodajże 87 rok) lecz nie przeszkadza to wcale w stwierdzeniu iż jest całkiem porządny, a w porównaniu go do mojego poprzedniego silnika w Cinqecento 700cc daje poczucie wyższości japońskiej technologii nad włoską i pojawienie się banana na twarzy. Po niewielkich przeróbkach jest możliwe niewielkie podniesienie mocy tego silnika o około 10-15KM,... (Silnik)
Dziennik kosztów dla Honda Civic V Hatchback 1.3 16V 75KM 55kW
7,1
9,3
4,6
~JT84@interia.pl
Hatchback 1.3 16V 75KM 55kW
samochód jest dla ludzi oszczędnych. Starszych jak i młodszych. Jeśli chce się mieć auto o charakterze sportowym a zarazem oszczędne to polecam tą wersję hondy. Samochód naprawdę zasługuje na to i żal,że nie jest nadal produkowane. Samochód mało awaryjny,bardzo fajny i dzięki jeździe tym autkiem doszedłem do wniosku,że HONDA CIVIC to jest to czego tyle szukałem.
Honda Civic V Hatchback