Oceny Ford Fiesta V – wybierz silnik

użytkowników kupiłoby ponownie

Najnowsze oceny Ford Fiesta V

~killer
Hatchback 1.8 DI 75KM 55kW
Mały i funkcjonalny samochód za niewielką kasę. W sam raz jak dla mnie (małżeństwo z przedszkolakiem). Doskonały do miasta, dość duży bagażnik, a jeśli trzeba, to pozostaje przyczepka. Przy odrobinie samozaparcia spokojnie można jechać na wakacje. Blachy dość zdrowe. Rdza tylko zaczyna brać podłogę, ale to ogniska łatwe do usunięcia i powierzchowne. Spalanie mogłoby być nieco mniejsze, chociaż nie ma tragedii, ale np. w Punto 1,9 JTD...
Dodane 13 lat temu
~Camel
Hatchback 1.8 DI 75KM 55kW
Autko użytkuję drugi rok, przejechałem łacznie 20 000 km. Wcześniej jeździł nim mój tata, a samochodzik ma już na blacie 210 000. Co do historii auta... sprowadzony przy przebiegu 15000 km z Francji, po naprawie blacharskiej (uderzony w lewy bok). Samochód o tyle zaskakuje, że jest prawie absolutnie bezawaryjny. Płyny (chłodniczy, hamulcowy, w skrzyni biegów) wymienione pierwszy raz w zeszłym roku, tak samo rozrząd - fabryczny przejechał 200...
Dodane 15 lat temu
~Darek
Hatchback 1.25 i 16V 75KM 55kW
Dobry dla osób, które jeżdżą w pojedynkę lub max 2 osoby, z tyłu dosyć mało miejsca, ale małe osoby się zmieszczą ;) na pewno jest ekonomiczny, mało pali a także tanie części, ale 2x nie kupiłbym ze względu na straszną korozje, mój samochód dosłownie usiany rdzą.
Dodane 11 lat temu
4,4
~lux
Hatchback 1.8 DI 75KM 55kW
Nie wiem jak benzynowe, ale ten diesel jest nie dozajachania , z zapasem mocy, 1.8 75km to mało, ale tylko na papierze, rozpędza się tak samo od 0-100, jak i od 100-170, Perfekcyjne właściwości jezdne, zakręty bierze jak chce.
Dodane 13 lat temu
3,7
~Bakcyl
Hatchback 1.8 D 60KM 44kW
Co kto chce, kupujesz forda masz ogólnie ok z naprawami poza termostatem woskowym, częstszymi wymianami rozrządu 80, 60 tys, korektami na pompie. PO za tym jest świetnie, bo tanio, mam kasę na co innego dzięki temu (działka dom)
Dodane 14 lat temu
3,8
~jimbo
Hatchback 1.25 i 16V 75KM 55kW
Świetny samochodzik dla młodych par bez dzieci, albo dla uboższych singli - doskonale sprawdzi się dla 1 osoby, 2, a nawet grupki znajomych o ile w grę wchodzą niedalekie wojaże. Na miasto wręcz idealny: oszczędny, wygodny w parkowaniu, dobra widoczność za kierownicą i kontrola pojazdu.
Dodane 14 lat temu
Dziennik kosztów dla Ford Fiesta V
7,5
8,6
11,1
4,1
~Dzyndzek
Hatchback 1.3 i 60KM 44kW
Mam Auto 4 miechy zrobiłem 7 tys km i naprawde nic w nim nie robie ( tylko zrobile to ci wyszło po zakupie auta a sprzedający nie powiedzial). Po miescie Super se radzi w trasach troche słabo ale ciągnie:p. Jak na pierwsze auto to jest dobrze. Narazie Fordzik daje rade.
Dodane 15 lat temu
4,2
~Inti
Hatchback 1.8 DI 75KM 55kW
Fiesta MKV 1.8DE jest małym, zwinnym i ekonomicznym samochodem. Trochę za głośny ten diselek jest, ale rekompensuje mi to większa odporność na paliwo kiepskiej jakości (nie tankuje na podejrzanych stacjach ale nawet w renomowanych stacjach zdarzają się wpadki). Jestem zadowolony z tego samochodu.
Dodane 16 lat temu
2,8
~Rudy
Hatchback 1.3 i 60KM 44kW
Auto za drogie jak na takie osiągi, silnik przestarzały paliwożerny, kąpletny brak przyśpieszenia i dynamiki jazdy, bardzo słabe wyposażenie w podstawowej wersji! Jedyna zaleta układ kierowniczy wporządku.
Dodane 16 lat temu
3,4
~Olo
Hatchback 1.3 i 60KM 44kW
Jeżdżę tym autem po naprawdę fatalnej drodze a zawieszenie cały czas się trzyma. Co dziennie przejeżdżam średnio 50 km. Zdarzyły się poważniejsze usterki ale ich łączny koszt naprawy nie przekroczył 2000zł. Mimo, że to dość małe autko, 2 osoby mogą nim wygodnie podróżować. Podczas jazdy cały czas czuję pełną kontrolęnad autem
Dodane 17 lat temu