Oceny Renault 19 I Hatchback 1.7 75KM 55kW 1988-1992

Najnowsze oceny Renault 19 I Hatchback 1.7 75KM 55kW 1988-1992

4,7
~Zetoxon
Hatchback 1.7 75KM 55kW
Super samochodzik. Kupiłem go od sasiada ktory kupil ja sprowadzoną. miał ja około 3 lat nic nie robil oprocz rozrzadu filtrow klockow i linki sprzegla oczywiscie. Kupiłem ja po dzwonie miała krzywa podłuznice lewą i całuy przód krzywy (sasiad walną w drzewo) była polepiona bez żadnej elektroniki bez wspomagania nie oszczędzałem jej wcale miałem juz dużo niskobudrzetowych samochodów ale tylko renówka dostawała tak w pi.de jak sie dało...
Dodane 12 lat temu
3,9
~Kamil
Hatchback 1.7 75KM 55kW
Był to mój pierwszy WŁASNY samochód, wprawdzie jeździłem nim niecały rok, ale bardzo miło go wspominam. Poza elementami eksploatacyjnymi nie miałem z nim problemów, zawsze zapalił nawet podczas dużych mrozów, zawsze mnie dowiózł bez sensacji po drodze (poprzedni właściciel mówił, że zwiedził nim całe wybrzeże - ja się bałem spróbować :-) Trochę brzydka kwadratowa sylwetka samochodu z lekko obdrapanym lakierem była jego minusem, ale czego się...
Dodane 16 lat temu
2,5
~Marcin
Hatchback 1.7 75KM 55kW
Tragedia!!!Chodzą opinie,że to dobre auta, może ja trafiłem na wyjątkowy egzemplarz, ale litania usterek jest długa.Mam auto 2 lata, zrobiłem nim ok. 35tyś, wymieniłem łożyska w kołach, cewkę zapłonową, simeringi, wszystkie uszczelki w silniku (ale dalej gdzieś leje, chyba z pompy olejowej),chłodniczkę i kupę innych rzeczy. Zawieszenie jest właściwie tylko z nazwy, skrzynia biegów w rozsypce, ciągle coś buczy, wyje, jeden mechanik powiedział,...
Dodane 21 lat temu
2,9
~the_reviewer_P
Hatchback 1.7 75KM 55kW
nie jest to samochód na który zdecydowałbym się wydając własne pieniądze, ale dostając go w prezencie, bądź prezentując dziecku z okazji zdania egzaminu - będzie w sam raz. Nawet przydarzy się wpadka podczas parkowania ,czy silnik zacznie wariować - kierowca będzie nabierał wprawy z obcowaniem ze światem samochodów bez żalu, a z niemałą swobodą (w końcu do stracenia i tak jest niewiele ;) )
Dodane 14 lat temu
4,4
Hatchback 1.7 75KM 55kW
auto super , niedoceniane przez kierowców zapatrzonych na niemieckie "pociski"", może dobrze bo ceny stosunkowo niskie , auto 17 letnie brak ognisk korozji ,stoi na dworze , Fura wielka wygodna i niezawodna, fotele welur ,zagłówki -a nie jak w niemcach jakby żywcem wyjęte z autobusu
Dodane 17 lat temu
3,9
~MaziR
Hatchback 1.7 75KM 55kW
U mnie pada elektryka. OD szyberdachu po szybki, podgrzewanie tylnej szybki, podświetlania etc. Kółka sie wybijają na polskich drogach! Jednak silnik i ogólna charakterystyka oddaje wszystko z nawiązką. Mimo ładnych kilometrów na liczniku są to auta nie do zdarcia.
Dodane 18 lat temu
4,2
~KeBi
Hatchback 1.7 75KM 55kW
Generalnie autko bardzo fajne. Jeśli ktoś sobie ceni wygodę to naprawde będzie zadowolony. Wkurzające są te wszystkie niestandardowe gwiazdkowo-krzyżowe śrubki i brak wspomagania kierownicy, ale generalnie to byliśmy bardzo zadowoleni z R19. Z resztą teraz też jeździmy francuzami - Citroen Berlingo i Citroen Xantia ;)
Dodane 18 lat temu
~RoN
Hatchback 1.7 75KM 55kW
Bardzo dobry i wbrew obiegowym opiniom niezawodny samochód. Drobiazgi nie wpływają na dojechanie do celu. Wygodny, komfortowy, tani. Mechanicy za tym modelem nie przepadają, trudny dostęp do wielu elementów.
Dodane 19 lat temu
~Maciek
Hatchback 1.7 75KM 55kW
Auto jest, jak na owczesne czasy, jest bardzo dobrze zaprojektowane. Ja mam starsza wersje R19, z ktorej bylem bardzo zadowolony. Plusem jest nie starzejaca sie stylistyka, dobra ergonomia i sporo przestrzeni. Wada sa miekkie fotele, miekkie zawieszenie i silnik, ktory dotrwa jedynie do 190 tys.km. O uklad chlodzenia trzeba naprawde zadbac.
Dodane 19 lat temu
~Szakal
Hatchback 1.7 75KM 55kW
Jest to dobry samochód ale jak każdy posiada także i wady. Myślę że z mocniejszą wersją silnikową jest samochód przeznaczony dla młodych. Mimo upływających latem nadal może się poczwalić interesującym designem.
Dodane 20 lat temu
Renault 19 I Hatchback